hallo lieve mensen - Reisverslag uit Ulefoss, Noorwegen van Jos+Gertie Steegh-van den Bercken - WaarBenJij.nu hallo lieve mensen - Reisverslag uit Ulefoss, Noorwegen van Jos+Gertie Steegh-van den Bercken - WaarBenJij.nu

hallo lieve mensen

Blijf op de hoogte en volg Jos+Gertie

02 September 2012 | Noorwegen, Ulefoss

Ha lieve mensen,

“Het wordt weer eens tijd om op waarbenjij.nu te schrijven.” Hoe vaak we dit nu al niet gezegd hebben...
Maar goed nu is dan eindelijk het grote moment aangebroken, dat ik daar ook daadwerkelijk een begin mee ga maken. Tegelijkertijd vraag ik me af hoe ik dit in godsnaam ga aanpakken, om alles wat we meegemaakt hebben vanaf 20 mei, in een leuk maar niet al te lang verhaal, te verwerken
We zullen zien waar het schip strand! Het zal er wel neerkomen dat we gewoon niet alles vertellen!.

Het is vandaag zondag 2 september. Ik heb me net met de laptop buiten geïnstalleerd. Het is een graad of 18 de zon schijnt geregeld, dus al met al een heerlijke dag. Jos zit binnen achter de computer. Hij is bezig met een opzet voor onze website. De kids zijn lekker in bad geweest en hebben daarna een flinke tijd op de trampoline gespeeld. Nu zijn ze denk ik binnen aan het WII-en en of Nintendo-en. Straks gaan we naar de bios: Kon-Tiki. Tjeu had dit onderwerp net behandeld op school, bij de bieb hadden we de originele documentaire geleend en samen bekeken. En nu gaan we dus naar de film. Ben benieuwd!!

Ik zal mijn verhaal gaan opdelen in drie gedeeltes.
1. Voor de vakantie in Nederland.
2. In Nederland.
3. En..weer terug.

Goh, het lijkt wel een spreekbeurt.
Zo nu eerst nog een kopje thee halen en mijn zonnebril.....

1. Voor de vakantie in Nederland.
Mei, we zijn volop bezig met het enten van de boomstammetjes. Ik ga het solliciteren nog wat uitstellen, want we hebben echt twee paar handen nodig om het enten klaar te hebben voor de vakantie. Bovendien willen we daarna nog genoeg hout gekloofd hebben voor komende winter, het is dan hopelijk deze winter droog genoeg om er warmpjes bij te kunnen zitten. En... het is gelukt! De stammetjes liggen gezellig in de bossen te doorgroeien....We gaan geregeld even bij ze op bezoek om ze bemoedigend toe te spreken. Volgens mij groeien ze hierdoor veel beter?!
(De jongens hebben het binnen weer verruild oor het buiten en zitten op de trampoline, gezellig hun gekwebbel op de achtergrond!) Het brandhout is gekloofd en ligt ook lekker te drogen in onze eigen gebouwde drooghut. Daarnaast hebben ook nog Jannes´ verjaardag gevierd. Hij heeft het supergezellig gehad. Alleen een les voor ons buiten zitten met bezoek en ondertussen binnen op de skype werkt niet!! Hoe gezellig dit ook is. Dus hier moeten we in het vervolg even rekening mee houden.
Ook zijn we naar Drangedals Dagene geweest en dat was erg leuk, een soort markt, met kermis en er was een optreden van een soort clown versus acrobaat. Hier ga ik niet meer over vertellen, dat moeten jullie gewoon zien op de foto´s! Hij was werkelijk geweldig!
De kids vinden het leuk als ik nog even vertel over het paintballen. Hier bij de buurtvereniging hebben ze een paintball baan en dat vinden ze erg leuk! Hier brengen we dan ook geregeld de zondag namiddag door. Met als gevolg Sef en Tjeu onder de blauwe plekken. Het enthousiasme is er mede daardoor wel vanaf! Jannes heeft zich dan ook niet onder de paintballers begeven.
En ondertussen hebben we allemaal heel veel zin gekregen om op vakantie te gaan naar......NEDERLAND!!!
Nederland her we come.....

2. In Nederland.
En dan is het zover allebei de auto´s ingepakt. Jos met de multivla ik met de `blauwe` op naar Nederland met een tussenstop in Hamburg, midden in het centrum, lekker even de drukte opzoeken. Dat zouden we een jaar geleden dus echt niet gedaan hebben!! Pizza eten en lekker slapen en dan een dagje later doorrijden naar Grubbenvorst.
Na aankomst even spulletjes uit de auto, naar opa en oma even knoevelen! Frietjes eten bij Harry!
En toen kreeg ik het toch wel een beetje benauwd.... om naar de jaarafsluiting van school te gaan. Zoveel mensen weer te zien die je een halfjaar niet meer gezien hebt, vrienden, collega´s, ouders en natuurlijk de kindjes..... Daarom waren we er niet om 7 uur maar ietsje later en..... het was super gezellig!! Ontzettend leuk om iedereen weer te zien. Ook de kinderen vonden het super.
De avond erop hadden we de kids alle drie uit logeren, voor het eerst sinds december, en zijn we Venlo in geweest met enkele oud collega's van Jos. Ook dit was kei gezellig.
De eerste week, hadden we voordat we in Nederland aankwamen, al helemaal vol gepland. Dus we hebben amper zelf hoeven te koken...heerlijk!!
Tjeu is mee op kamp geweest met de jeugdclub, waar hij het super naar zijn zin heeft gehad en geweldig is opgenomen in het groepje. Dus leiders en kids van de dinsdagavondgroep van de jeugdclub super bedankt!!
Sef heeft de eerste week nog meegedaan met de JAKO dagen, hier heeft hij het ook helemaal naar zijn zin gehad, samen in het groepje met Lisa Giel en Ido. Jannes Jos en ik hebben vele bezoekjes afgelegd en deze waren stuk voor stuk supergezellig.
Het tweede weekend met vrienden naar Duitsland naar het paleisje van Karin. Dit was zoals vanouds ook helemaal super. En verder lekker gegeten her en der.
Niet te vergeten de familie van den Bercken dag!! Goed georganiseerd het was een prima dag!!
Nog naar IRRland geweest. Natuurlijk nogmaals een keer frietjes gegeten.
De laatste week heeft Jannes gelogeerd bij de Kameleon. Dit heeft hij wederom super gezellig gevonden en dit was zoals altijd weer tot in de puntjes geregeld. Astrid en co van harte bedankt voor alle goede zorgen al die jaren!! Jannes heeft altijd genoten bij jullie!!
Nu het al weer bijna tijd is om terug te gaan kom je er achter dat je nog niet iedereen bezoekt hebt, we hadden nog meer bezoekjes willen afleggen, maar het is er echt niet van gekomen, helaas.
Het allerlaatste nachtje in Nederland hebben wij (op Jannes na) doorgebracht bij het Tjeukemeer. Tja beloftes moet je nakomen!! De dag erna Jannes ophalen en meteen doorrijden naar HUIS! Ja zo voelt het toch echt. Hoewel het ook erg vreemd was om na drie weken Nederland weer terug te gaan. Maar goed als we thuis zijn krijgen we na een halve week alweer vakantiegangers uit Nederland. Ja toch, Bas, Lidy, Lisette, Ludo, Pim, Jort en Noreen.......
Maar dit lieve mensen...dit vertellen we de volgende keer maar weer.

Hopelijk hebben jullie het tot eind volgehouden en zijn jullie niet in slaap gevallen.
Nu nog even wat foto's erbij, dus niet te snel gaan lezen want dan heb ik waarschijnlijk nog niet alle foto's gedownload.

Ontzettend veel groetjes van Jannes, Sef, Tjeu, Jos en Gertie.
PS. 3. En....weer terug, hebben jullie nog tegoed.
PS1. Niet alle foto's zijn geplaatst onder dit verslag. Klik links van dit verhaal op foto's dan krijg je ze wel allemaal te zien.

• 03 September 2012 - 07:11

Eef Zeelen:

Goedemorgen Jos, Gertie en de kids,
    Wat weer een gezellig verslag en leuke foto's, we hebben elkaar in de vakantie een paar keer gesproken en het was weer als vanouds gezellig en gewoon stomme kwats.
    Dus wat dat betreft hebben jullie daar in Noorwegen nog niet veel bij geleerd of zullen we zeggen afgeleerd.
    Nou succes met alles en tot het volgende verslag
    Groeten Eef en de rest natuurlijk van de familie

• 03 September 2012 - 20:36

Ans:

heel leuk om te lezen dat jullie weer LEKKER THUIS zijn
    En Anne komt net binnen lopen
    Zij krijgt op maandag setuppers training en dat vindt ze wel fijn.
    kwebbel kwebbel en nog veel meer gezellige kwebbel

We gaan kijken of we in dec ergens even kunnen komen, maar daar horen jullie nog wel van.

liefs
    Ans

• 04 September 2012 - 14:53

Karin:

Hallo Gertie en de jonges,

Wat heerlijk weer zo'n heel verhaal, Gertie je hebt erg gezellig geschreven, ik kan het me zo voorstellen hoe het met jullie is.
    Ik ga ervan uit dat je niet hoeft te solliciteren, maar dat ze je komen vragen.
    Is het koningshuis ver van jullie weg, anders is er misschien nog een baantje voor zo'n braaf meisje als jij, ik wil wel bijen houden bij de koning in de tuin, of ramen lappen, of een kunstwerk maken, kunnen ze leuk in de tuin zetten, ik kan wel een kruiwagen gebruiken.

Bij mijn huisje in Grvorst ligt nog steeds geen glasvezelkabel, erger nog ze zijn niet meer in de straat
    aan het werk, donderdag ga ik lang de glasvezelwinkel in Horst.
    Dan ga ik ervan uit dat we binnenkort toch kunnen skypen.
    Afgelopen weekend met Toos en Age naar Villa Hosenbach geweest, erg gezellig, en veel gedaan.
    We hadden de riolering verstopt, ook helemaal niet leuk, maar er kwam een grote vrachtwagen met 2 sterke mannen die hadden het zo los. He he we moesten allemaal poepen, en we mochten weer douchen.
    Komend weekend naar Assen, en de week erna MA-run, Frankie rijd ook mee in een zijspan.
    Hopelijk kan ik leuke foto's sturen.

Lieve groetjes van Kaatje 't prinsesje oet de Kerkstroat

• 05 September 2012 - 09:39

Franci:

Hoi Gertie, Jos en kids,

Wat een leuk bericht Gertie. Zo te lezen hebben jullie het fijn met z'n allen. Dat was in ieder geval te voelen tijdens ons etentje in Venlo.
    Hartstikke leuk om jullie weer te zien en bij te kletsen en natuurlijk die laatste biertjes op het terras bij Take Five.
    IK hoop dat er bij jullie ook nog een super na-zomertje komt net als bij ons om daarna de voorbereiding op de winter met frisse zin in te gaan.

Franci

• 07 September 2012 - 09:42

Imelie:

Goedemorgen Bende van Helgen,

Ik heb een paar dagen nodig gehad om te reageren op jullie laatste bericht......
    Dit werd door jullie gepost precies op de dag dat wij weer met werken zijn begonnen.....Hoe attent van je Gertie om juist op dat moment dit leuke verhaal te schrijven, en ons jullie leuke foto's te laten zien;-).

Nadat we enkele haren uit ons hoofd hebben getrokken, hebben wij ons er bij neergelegd dat we in Nederland weer gewoon aan de slag moeten, en nu kijken we met heel veel plezier terug op onze vakantie in Noorwegen en zeer zeker op ons weerzien met jullie!!

Wij genieten altijd van jullie berichten en van de foto's....kapitein Sef steelt deze keer in deze reeks de show! Heel veel groetjes,

Imelie

• 09 September 2012 - 21:54

Danielle Pater:

Ha Gertie en familie,

Leuk om jullie verhaal te lezen en de foto's te bekijken. Echt hartstikke leuk. Volgens mij hebben jullie het enorm naar jullie zin in Noorwegen. Voor mij was het een enorme verrassing dat jullie bij de jaarafsluiting waren. Ik moest natuurlijk 'werken', dus we hebben elkaar inderdaad bijna niet gesproken. Jullie zagen er allemaal goed uit, de rust in Noorwegen doet blijkbaar erg goed. Wat leuk ook dat moreen met de jongens naar Noorwegen is gekomen.
    Hartstikke bedankt voor je verjaardagskaart, wat lief dat je aan me gedacht hebt.
    Met de verkoop van het huis schiet het dus echt niet op. Verwacht dus ook dat ik je volgende zomer gewoon weer tref in Grubbenvorst. Tenminste als je volgende zomer weer naar Grubbenvorst komt. Kinderen zijn weer lekker gestart op school, moeders ook weer in het normale ritme. Viel de eerste weken niet mee door het hete weer. Nu genieten we nog lekker van de nazomer. Beau zit sinds de tweede week van januari op de Kameleon. Het gaat heel goed met haar. Ze heeft het er erg naar haar zin. Eindelijk weer wat rust in huis.
    Veel plezier in Noorwegen en ik zie uit naar het volgende verslag.

Groetjes, Danielle

• 11 September 2012 - 18:36

Lilian Osther:

Hoi Gertie.
    Ik ben niet in slaap gevallen. Leuk om weer wat te horen over jullie leven in Noorwegen . Je verhaal kwam goed over hoor. Heel herkenbaar. Groeten uit Grubbenvorst

• 21 September 2012 - 09:50

Hay En Toosje:

wat genieten we toch altijd van jullie verslag en dan die mooie fotos erbij geweldig je jongens groeien mij over het hoofdeen jaar is zo om he maar blijf gestaag doorgaan mer je verslag geweldig wij genieten ervan dikke knuffel van ons doei